Prof. Dr. Viorel Jinga, despre Maratonul Vaccinării București: Se va derula pe două paliere: activitatea de vaccinare și o creștere a gradului de informare

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Prof. Dr. Viorel Jinga, a explicat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cum se va desfășura Maratonul Vaccinării din Capitală, care  va începe vineri, 7 mai. Evenimentul este organizat pe două paliere: vaccinarea propriu-zisă și informarea propulației cu privire la imunizarea anti-COVID-19, a precizat Prof. Dr. Viorel Jinga.

”Maratonul va debuta pe 7 mai la ora 16.00, va fi finalizat, luni, pe 10 mai, la ora 8.00 dimineață. Desigur, dacă va fi coadă, sperăm să fie așa, vom continua și în cursul dimineții de luni. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante. Unul – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în același timp, vom face și o activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră, vaccinarea fiind soluția optimă pentru a depăși această situație epidemiologică în care ne aflăm”, a explicat rectorul UMF ”Carol Davila” București.

Prof. Dr. Viorel Jinga:  Vor fi 50 de fluxuri, operate de 1.200 de voluntari

În ceea ce privește activitatea efectivă de vaccinare, Prof. Dr. Viorel Jinga a precizat că ”UMF își propune să crească numărul de persoane imunizate anti-COVID-19, asigurând o vaccinare timp de 24 de ore din 24, în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curățenie, așa cum prevăd regulile, în cele două locații, la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, unde sunt 10 cabinete de vaccinare, deci, în total 50 de fluxuri, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiți. (…) Sunt 1.200 de voluntari, din care 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenți și 500 de studenți”.

Referitor la aspectul informării populației cu privire la vaccinarea anti-COVID-19, rectorul UMF ”Carol Davila” București a explicat că ”se va realiza un studio video la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, la care vor participa, ca speakeri, medici cu experiență din diferite domenii care vor susține această latură informațională a proiectului”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.