Prof. dr. Viorel Jinga: La centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională asigurăm vaccinare, testare și informare

Persoanele care vor să se testeze gratuit pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot veni la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, coordonat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, a transmis, duminică, prof. dr. Viorel Jinga, Rectorul UMF ”Carol Davila”.

”Noi, la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională asigurăm și testare gratuită cu teste rapide. Din 300 de persoane testate, 28 au fost pozitive. Încă mai aveți timp să veniți, pentru o testare rapidă, gratuită, asigurată de specialiștii Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga.

Pe lângă acțiunea de vaccinare, la eveniment sunt prezenți medici coordonatori care oferă informații legate de procesul de vaccinare persoanelor interesate, în momentul realizării triajului.

”Oricine poate veni să afle de la specialiștii noștri dacă în anumite afecțiuni se poate administra vaccinul, cu siguranță veți primi răspunsurile de la oameni competenți”.

În centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României sunt organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTech
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

La centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională, sunt așteptate atât persoane care vor să se vaccineze cu prima doză, cu oricare dintre cele trei seruri, cât și persoane aflate la cea de-a doua sau a treia doză, cu ser Pfizer- BioNTech sau Moderna.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, s-a alăturat demersului Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19, Direcției de Sănătate Publică București și Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București în organizarea unei sesiuni de excepție a Maratonului Vaccinării, ajuns la cea de-a 3-a ediție – Maratonul Vaccinării pentru Viață.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.