Prof. dr. Viorel Jinga: Vom milita pentru creșterea numărului de medici rezidenți în specialitatea Boli Infecțioase

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Carol Davila” din București, a declarat, miercuri, că militează pentru creșterea numărului de medici rezidenți în specialitatea de Boli Infecțioase. ”În acest cadru pandemic, luptând contracronometru cu un inamic invizibil și extrem de virulent, medicii infecționiști au strâns rapid rândurile și au creat un adevărat cordon sanitar pentru salvarea de vieți”, a subliniat rectorul UMF ”Carol Davila”.

”Vom milita să creștem numărul de medici rezidenți. Însă, acești rezidenți trebuie să învețe și alte boli, nu doar această boală a secolului, cum i se spune uneori. Au trecut doi ani în care s-au ocupat cu precădere de COVID-19, sperăm să nu mai fie și alte valuri ale pandemiei care să împiedice rezidenții să învețe și alte afecțiuni din domeniul bolilor infecțioase. Sigur că am traversat cu toții o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical, această pandemie dezvoltând la nivel planetar o adevărată criză sanitară și, totodată, o reală provocare pentru cercetarea științifică medicală mondială care se pare că a reușit să pună în ecuații terapeutice niște soluții eficiente pentru a eradica acest virus”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Rectorul UMF ”Carol Davila” a subliniat importanța medicilor infecționiști în timpul pandemiei de COVID-19.

”În acest cadru pandemic, luptând contracronometru cu un inamic invizibil și extrem de virulent, medicii infecționiști au strâns rapid rândurile și au creat un adevărat cordon sanitar românesc, ca și alte țări de altfel, pentru salvarea de vieți. În acest context, în care teama de necunoscut, oboseala, stresul și alți factori adiacenți pandemiei, dumneavoastră, medicii infecționiști, ați continuat să fiți neobosiți în aceeași linie întâi și să vindecați mii, poate chiar zeci de mii, de pacienți infectați cu SARS-CoV-2”, a afirmat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Provocările în medicină și mai ales în specialitatea de Boli Infecțioase nu se vor rezuma niciodată la epidemie sau pandemie, a subliniat rectorul UMF ”Carol Davila”.

”Pot spune că, pentru a face mereu față imprevizibilului, precum și pentru a dezvolta terapii inovative pentru o multitudine de afecțiuni ale pacienilor noștri, trebuie să rămânem în permanență interconectați în aria cercetării științei medicale”, a mai spus Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Conferinței de Informare și Conștientizare asupra Bolilor Infecțioase, organizată de Societatea Națională Română de Boli Infecțioase.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.