Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, o prioritate pentru UMF „Carol Davila” din București

Organizarea concursului de intrare în Rezidențiat reprezintă întotdeauna o prioritate pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în condițiile în care resursa umană reprezintă cea mai importantă problemă a sistemului de sănătate, a declarat, duminică, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, prorector cu probleme de învățământ postuniversitar al UMFCD și coordonator al concursului de Rezidențiat în Centrul universitar București.

„Ne bucurăm că și în acest an foarte mulți candidați au ales centrul universitar București pentru a susține concursul de Rezidențiat. Avem 2.077 de candidați la domeniul medicină, care reprezintă 36% din totalul celor înscriși la nivel național, avem 945 de candidați la domeniul stomatologie, care reprezintă 45,5% din cei înscrși în întreaga țară și avem 753 de candidați la domeniul farmacie, care reprezintă 35% din totalul candidaților”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

„Suntem bucuroși că există interes pentru concursul de intrare în Rezidențiat, pentru că, într-adevăr, resursa umană reprezintă cea mai importantă problemă a sistemului românesc de sănătate, iar Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este aici pentru a pregăti resursă umană și, din acest considerent, organizarea concursului de intrare în Rezidențiat reprezintă întotdeauna o prioritate pentru Universitatea noastră”, a adăugat prorectorul cu probleme de învățământ postuniversitar al UMFCD , prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Punctaj de promovare, mai mare cu 5 procente

Concursul de intrare în Rezidențiat se derulează sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore.

Punctajul minim de promovare reprezintă 65% ( 2022 -60%) din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor în specialităţile medicale se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.