Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: România are numeroşi medici dedicaţi, profesionişti, empatici, care luptă în fiecare zi pentru binele pacienţilor

România are numeroşi medici dedicaţi, profesionişti, empatici, care luptă în fiecare zi pentru binele pacienţilor, a transmis, joi, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), la evenimentul de lansare a Iniţiativei „România Contează”, o campanie dedicată medicilor, lansată de CMMB în contextul Zilei Mondiale a Sănătății 2023. ”România medicală contează! România medicală contează pentru medicii care au ales să profeseze în România. România medicală contează pentru noi, ca pacienți, pentru că fiecare dintre noi am fost într-un anumit moment pacienți”, a subliniat președintele CMMB.

”Proiectul lansat astăzi este un mesaj de apreciere şi de recunoştinţă pentru medicii care au ales să lucreze în sistemul de sănătate bucureştean şi, bineînţeles, românesc. Însă, în acelaşi timp, acest proiect doreşte să creeze punţi de legătură între medicii din sistemul medical bucureştean şi medicii români, care, din diverse motive, au ales să profeseze în străinătate. Ne dorim, astfel, să dinamizăm schimbul de experienţă dintre medicii care activează în sistemul de sănătate bucureştean şi medicii români care au ales să profeseze în străinătate. Schimbul de experienţă şi colaborarea între medici sunt esenţiale pentru practica medicală curentă, dar şi pentru sprijinirea şi îngrijirea pacienţilor”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, prof. univ. dr.  Cătălina Poiană.

Președintele CMMB a afirmat că apreciază medicii dedicați, care sunt în fiecare zi alături de pacienți.

”În primul rând, trebuie să spunem foarte clar: apreciem medicii dedicaţi, care zi de zi sunt lângă pacienţi. În acelaşi timp, dezavuăm şi ne delimităm de medicii care nu îşi respectă pacienţii. Pe mine, cel puţin, aceştia nu mă reprezintă. Cu siguranţă nu trebuie să ascundem atunci când în rândurile noastre se întâmplă şi lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Însă, o spun cu fermitate – profesia medicală nu se identifică cu astfel de cazuri. Avem numeroşi medici dedicaţi, avem medici profesionişti, avem medici empatici, care luptă în fiecare zi pentru binele pacienţilor. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti apreciază medicii corecţi. Ce putem face concret? În primul rând, trebuie să vedem cum îi putem ţine în sistemul medical pe cei care au ales să nu plece din ţară şi au ales să îşi practice profesia, cu devotament şi dăruire, aici, în sistemul medical bucureştean”, a precizat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Totodată, președintele CMMB le-a mulțumit medicilor ”corecți și dedicați care au ales să profeseze în sistemul medical bucureștean”.

”În această zi, Colegiul Medicilor din Municipiul București dorește să-și arate, împreună cu dumneavoastră, aprecierea și considerația pentru medicii corecți și dedicați care au ales să profeseze în sistemul medical bucureștean și, bineînțeles, nu numai. În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, le mulțumesc. Știu că de foarte multe ori nu este ușor. Și eu, ca și mulți dintre dumneavostră, sunt medic în acest sistem medical bucureștean. Și eu, ca și dumneavoastră, m-am confruntat și probabil o să ne mai confruntăm cu diverse provocări și neajunsuri care îngreunează de multe ori activitatea medicului, dar astăzi trebuie să spunem cu toții că România medicală contează, deopotrivă pentru medici și pacienți”, a explicat președintele CMMB.

Inițiativa România Contează a fost lansată de Colegiul Medicilor din Municipiul București în cotextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată în fiecare an la 7 aprilie.

”Vă mulțumesc foarte mult că sunteți alături de Colegiul Medicilor din Municipiul București într-un moment atât de important în care lansăm, aici și acum, Campania România Contează dedicată medicilor. Și nu întâmplător am ales această zi. Nu trebuie să uităm că (…) pe 7 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății. O zi mondială pe care noi o dedicăm medicilor noștri. Și, pentru că, anul acesta, tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății este “Sănătate pentru toți”, noi, Colegiul Medicilor din Municipiul București, ne-am propus ca, prin această campanie, să venim în întâmpinarea acestui deziderat și să nu uităm că pentru a avea sănătate pentru toți trebuie să avem medici pentru toți.  (…) Cred că, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, trebuie să apreciem medicii pentru care România medicală contează”, a mai spus prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

”Vă invit să fim o voce comună a proiectului România Contează!”, a îndemnat președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.