Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Stabilirea adevărului reprezintă o prioritate și este singurul lucru care poate să mențină încrederea în sistemul de sănătate

„Stabilirea adevărului reprezintă o prioritate și este singurul lucru care poate să mențină încrederea în sistemul de sănătate”, a declarat, vineri, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, cu privire la situația semnalată la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București.

„Adevărul trebuie să iasă la suprafață. Cel mai important element pe care toate aceste organisme implicate în procesul de cercetare îl au de făcut este stabilirea cu celeritate a adevărului. De asemenea, consider că, atunci când vor fi disponibile date relevante în urma cercetărilor, acestea trebuie comunicate cât mai rapid, având în vedere impactul informațiilor care au apărut în spațiul public în acest caz”, a declarat președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană a fost prezentă, vineri, alături de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București a declanșat cercetarea procedurală, care este condusă de Departamentul de Jurisdicție Profesională, ancheta fiind în derulare. La solicitarea Ministerului Sănătății, un reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București, respectiv unul dintre vicepreședinți, participă din această dimineață la acțiunile derulate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de comisia internă de anchetă a Spitalului Sfântul Pantelimon”, a precizat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

„Ceea ce s-a verificat până la acest moment, respectiv procedurile legate de administrarea de terapie și de îngrijire a pacienților există, toate sunt în regulă în ceea ce privește procedurile, conform datelor pe care le avem până în acest moment. Restul datelor sunt în curs de verificare”, a mai adăugat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Președintele CMMB a dat asigurări ferme că procedurile de cercetare vor fi derulate cu celeritate, în limita competențelor Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„Nu am primit în ultima perioadă niciun fel de sesizare legată de activitatea din Secția de ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon, nu avem nicio plângere din partea familiilor pacienților”, a mai spus președintele CMMB.

„Părerea mea este că atunci când este vorba de viaţa unui om, când e vorba de viaţa unui pacient, orice informaţie trebuie verificată şi cred că este de datoria noastră ca, indiferent care este sursa unei informaţii, ea să fie verificată atunci când vorbim despre decesul pacienţilor. Şi cel mai important lucru este siguranţa pacientului, asigurarea unor servicii de sănătate care să presupună în primul rând siguranţa pacienţilor noştri”, a afirmat preşedintele CMMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.