Prof.univ.dr. Dan Dungaciu: În România s-a creat o clasă de mijloc care pune presiune inclusiv pe sistemul medical

Prof.univ.dr. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”, a afirmat că s-a creat în România o clasă de mijloc care pune presiune inclusiv pe sistemul medical, iar ideea că ce e ieftin e cel mai bun, prevalentă în cercetările din anii ’90 nu mai funcționează.

Prof.univ.dr. Dan Dungaciu a afirmat că românii sunt nemulțumiți atunci când performanța medicală nu se ridică la standardele europene, referindu-se la dotarea spitalelor și a instituțiilor medicale din România.

„Publicul românesc s-a schimbat, nu mai suntem în anii ’90, avem o altă generație, o altă calitate socială, alte așteptări și alte pretenții. S-a creat în România o clasă de mijloc care pune presiune inclusiv pe sistemul medical. Ideea că ce e ieftin e cel mai bun, prevalentă în cercetările din anii ’90 nu mai funcționează. Românii nu mai sunt nemulțumiți atunci când sistemul medical le oferă minimal, sau nu pune presiune sau atunci când e prea multă îngrămădeală într-un dispendar, sau atunci când prețurile sunt prea mari. Nu, românii sunt nemulțumiți atunci când performanța medicală nu se ridică la standardele europene și mă refer aici la dotarea spitalelor și a instituțiilor medicale din România. Acesta este un lucru nou, pretențiile au crescut, vrem o țară ca afară în sistemul medical. Deci, dacă vrei să satisfaci publicul din Românioa astăzi, nu e suficient să îi dai ceea ce i-ai fi dat cu zece-cincisprezece ani în urmă, trebuie să îi dai mai mult”, a declarat prof.univ.dr. Dan Dungaciu.

Afirmațiile au fost făcute luni, în cadrul prezentării celei de-a doua ediții a Barometrului de Sănătate Publică.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.