Prof. univ. dr. Daniel Coriu: Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice are peste 80.000 de donatori

Preşedintele Societăţii Române de Hematologie, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a declarat, vineri, că Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice are peste 80.000 de donatori.

„Registrul în România este unul foarte micuț. Spre exemplu, în Germania există peste nouă milioane de donatori. Acest lucru spune foarte mult despre implicarea societății. (…) Cumva trebuie să intervenim, să facem ca oamenii să înţeleagă că fac parte dintr-o comunitate, să dezvoltăm acest sentiment al apartenenței la comunitate. (…) Cred că trebuie să începem foarte devreme în şcoli, în primii ani. Copilul în primii ani, în loc să facă acele ore plictisitoare de biologie, din care nu rămâne cu absolut nimic, să facă nişte ore interesante. Nu avem nevoie de ore suplimentare. (…) Copilul trebuie să înveţe despre corpul uman, trebuie să înveţe cum se poate proteja de infecţie virală, de infecţie bacteriană, să înveţe să se spele pe mâini, să înveţe că vaccinul îl protejează, să înveţe să mănânce. Este foarte important. Să înveţe boli esenţiale – diabetul zaharat, obezitatea. (…) De ce nu, să înveţe chiar tehnica de a acorda primul ajutor. Toate aceste lucruri contează”, a precizat prof. univ. dr. Daniel Coriu,  într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

De asemena, prof. univ. dr. Daniel Coriu le-a mulțumit donatorilor și a subliniat că singura motivație a acestora este dorința de a-și ajuta semenii aflați în suferință

„Orice discuție cu donatorii voluntari te emoționează. Nu există recompensă financiară, ei nu donează pentru o persoană pe care o cunosc, nu donează pentru cineva din familie. Donează pentru un om necunoscut, aflat în suferință. Motivația este una extrem de frumoasă, pentru că dacă Dumnezeu ne-a dat sănătate, trebuie să încercăm să ajutăm și noi pe alții să și-o refacă”, a explicat prof. univ. dr. Daniel Coriu.

Mai puţin de 0,5% din populaţia României este înscrisă în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.