Prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii: „Ministerul Sănătăţii accesează fonduri europene pentru depistarea precoce a diabetului, în valoare de 10 milioane de euro, pentru gravide şi copii”

Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor

Prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, care aduce în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei, că se depun eforturi în vederea asigurării unui management eficient al diabetului zaharat, cu precădere pentru femeile însărcinate şi copii, toate acestea fiind prevăzute în programul de guvernare.

„Ministerul Sănătăţii accesează fonduri europene pentru depistarea precoce a diabetului, în valoare de 10 milioane de euro, pentru gravide şi copii. De asemenea, dorim să operaţionalizăm registrele de diabet, care funcţionează neorganizat în România. (…) Am crescut numărul de locuri la rezidenţiat pentru specialitatea de diabet. Pe de altă parte, împreună cu ce doi preşedinţi ai Comisiilor de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, am introdus serviciul de telemedicină. Aşa cum ştiţi, există un program de tele medicina, accesat din fonduri europene, care nu a fost pus în funcţiune. Operaţionăm acest program de telemedicină. Săptămâna viitoare, doamna secretar de stat Pop, a convocat Comisia de Sănătate tocmai pentru a discuta acest aspect. (…) Ne dorim să găsim o rezolvare pentru aceste probleme. Ceea ce v-am spus până acum dovedeşte faptul că Ministerul este implicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Florian Bodog.

Ministrul de resort a subliniat şi importanţa prevenţiei şi a adus în discuţie Legea Sănătăţii, care va cuprinde şi un capitol dedicat prevenţiei. În acelaşi timp a făcut apel la specialişti şi asociaţiile de pacienţi să fie mult mai aproape de pacienţi.

„Suntem preocupaţi de prevenţie. În noua Lege a Sănătăţii lucrăm la un capitol de prevenţie, care să permită finanţarea domeniului. Vreau să vă asigur că avem o comunicare foarte bună cu comisiile de specialitate. (…) Fac apel, totodată, la asociaţiile de pacienţi şi specialişti să aibă o legătură mai strânsă cu medicii de familie. Cred că este foarte important ca medicii de familie să îşi câştige locul pe care îl merită în viaţa pacienţilor”, a mai punctat prof. univ. dr. Florian Bodog.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group