Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este reprezentant la nivel european în proiecte internaționale de cooperare, de cercetare, a declarat, miercuri, prof. univ. dr. Oana Săndulescu, la ceremonia de deschidere a celei de-a XX-a ediții a Conferinței „Zilele Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș”.
„Sunt onorată să mă aflu în seara aceasta alături de această distinsă audiență, de personalități marcante, care într-adevăr au marcat medicina în România. Personalități și din străinătate care ni se alătură și spuneam că dumneavoastră, cei care ne sunteți alături astăzi ați marcat medicina în România, dar nu orice fel de medicină, ci medicină la standardele anului 2024: medicina bazată pe dovezi. Și astăzi sărbătorim acești 20 de ani de excelență în boli infecțioase, 20 de ani de educație în boli infecțioase. Dar ce mai facem în seara aceasta tot aici și acum? Facem acest transfer de informații, pentru că în sală avem toate generațiile și mă bucur foarte mult să văd colegi din toate generațiile, colegi clinicieni, cu care în continuare ne petrecem sărbătorile, Crăciunul, Paștele în spital, ne petrecem serile în spital, deoarece lucrăm împreună pentru pacienți”, a declarat prof. univ. dr. Oana Săndulescu.
„Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș este reprezentant la nivel european în proiecte internaționale de cooperare, de cercetare. Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș este membru și coordonează Rețeaua Alianței Europene de Cercetare Clinică în Bolile Infecțioase. Și sunt onorată să reprezint în această seară și grupul de lucru pentru hepatite virale al Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase. Suntem în săptămâna conștientizării rezistenței la antimicrobiene, la antibiotice, la antivirale, la antifungice, suntem totodată și în săptămâna internațională de conștientizare cu privire la importanța testării împotriva hepatitelor virale și aceste subiecte sunt prezente în agenda conferinței noastre, ca fiind foarte importante pentru că spuneam că facem transfer de informație, transfer de educație și transfer de expertiză, pentru că multe lucruri pot fi predate la un curs și multe lucruri pot fi învățate în clinică alături de pacient”, a mai transmis prof. univ. dr. Oana Săndulescu.