Prof. Univ. Dr. Viorel Junga: Institutul de genomică al UMF “Carol Davila” va permite României să fie în fruntea progresului în privinţa genomicii şi a cercetării personalizate

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a declarat că dezvoltarea colaborării internaţionale în medicină a reprezentat una dintre priorităţi pentru instituţia de învăţământ pe care o conduce, chiar de la înfiinţarea sa.

„În dezvoltarea accelerată a tuturor compartimentelor avem nevoie de proiecte comune, sustenabile, atât interuniversitare, între societăţile medicale, dar mai ales între institutele de cercetare în medicină, atât din perspectivă naţională, cât mai ales cea internaţională”, a spus Jinga.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga a amintit de înfiinţarea, în cadrul Universităţii „Carol Davila”, a Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică, subliniind că acesta va permite României să fie în fruntea progresului în privinţa genomicii umane şi a cercetării personalizate

„Abilitatea institutului de a secvenţia şi analiza un număr mare de eşantioane va permite României să fie în fruntea progresului în privinţa genomicii umane şi a cercetării personalizate din domeniul sănătăţii, facilitând în acelaşi timp colaborările şi participarea grupurilor de cercetători în consorţii internaţionale. Institutul va permite recrutarea unor cercetători internaţionali de vârf, va dezvolta proiecte de cercetare unice, stabilind legături puternice cu industria genomicii. Institutul urmăreşte să aducă România în centrul acţiunii în ceea ce priveşte cercetarea biomedicală şi medicina bazată pe genomică”, a afirmat Prof. univ. dr. Viorel Jinga, în cadrul conferinţei „Dezvoltarea colaborării internaţionale în medicină”, organizată, vineri, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul a fost inițiat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și s-a desfășurat sub egida Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, Universitatii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, precum și a Colegiului Medicilor din România.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.