Program de pregătire pentru profesioniștii implicați în îngrijirea gravidei și a copilului

Programul „Dă o șansă vieții” a fost lansat la 11 martie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) „Alessandrescu – Rusescu” București. „Activitățile din acest proiect vor duce la o îmbunătățire a serviciilor medicale destinate gravidelor și copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor ministerului sănătății pentru mamă și copil”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea, care a participat la eveniment alături de managerul INSMC, prof. dr. Nicolae Suciu.

Proiectul „Dă o șansă vieții” se desfășoară la nivel național și este finanțat din fonduri europene (prin Programul Operațional Capital Uman), cu un buget total estimat la maximum trei milioane de euro. Rezultatele așteptate sunt crearea unor instrumente (proceduri, mecanisme etc.) validate și utilizate în derularea programelor de îngrijire a gravidei și a copilului, precum și îmbunătățirea nivelului de competențe ale profesioniștilor implicați în derularea acestor programe.

Prima etapă a programului „Dă o șansă vieții” presupune organizarea de workshopuri la nivel regional, la care vor participa reprezentanții spitalelor care au în structură secții sau compartimente de obstetrică-ginecologie. În cadrul acestor workshopuri se vor stabili metodologiile de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament prenatal.

Tot în această etapă se vor dezvolta ghiduri  de intervenție, informare și educare în rândul femeilor privind  importanța controalelor medicale prenatale. De asemenea, vor fi recrutați și formați în îngrijirea mamei și copilului peste 300 de medici și asistenți medicali, majoritatea din regiunile defavorizate din țară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.