Programul de testare gratuită a elevilor din Bucureşti cu simptome de infecţie respiratorie va începe luni

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că luni va fi lansat oficial programul de testare gratuită a elevilor cu simptome de infecţie respiratorie, precizând că personalul cabinetelor medicale şcolare dispune de echipamentele de protecţie necesare.

„Cabinetele medicale şcolare sunt pregătite să facă faţă oricărei provocări, iar în prima zi de şcoală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din Bucureşti! Am început încă de acum 2 luni dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, dar şi cu dezinfectanţi, materiale sanitare şi medicamente. Toate cele 441 cabinete medicale şcolare au măşti, mănuşi, halate de unică folosinţă, dar şi viziere”, afirmă primarul general, într-o postare pe Facebook.

Potrivit edilului, ASSMB a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane – 23 de medici şi 46 de asistenţi medicali – în vederea ocupării posturilor vacante din reţeaua şcolară, iar în acest moment, „aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite” cu personal medical calificat.

„De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observaţional, astfel încât, ca şi la începutul anului şcolar anterior, putem asigura zilnic prezenţa unui cadru medical în toate cabinetele medicale şcolare acreditate”, precizează Gabriela Firea.

În ce priveşte Proiectul „Şcoli sănătoase în Bucureşti”, Firea spune că acesta are un buget de 50 de milioane de lei şi asigură posibilitatea testării gratuite, cu aparate RT PCR, pentru toţi copii care, în urma „alterării stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigaţii medicale suplimentare”. Primarul general a menţionat că detaliile privind acest program vor fi disponibile luni, pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secţiunea „Proiecte”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.