Proiect de investiții în domeniul imagisticii, la Spitalul de Urgență Bistrița

Sorina Pintea, ministrul sănătății, a inaugurat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița un proiect de investiții care vizează reamenajarea circuitelor medicale pentru amplasarea echipamentelor de imagistică medicală, CT și RMN, anunță Ministerul Sănătății. Achizițiile aparaturii de imagistică medicală au fost făcute prin proiectul de investiții „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în vederea amplasării unui CT şi a unui RMN”.

În urma lucrărilor, unitatea de primire urgențe pediatrie a fost relocată pentru a fi integrată în unitatea de primire urgențe adulți. De asemenea, a fost înființat un birou centralizat de internări, cu două cabinete de consultații, astfel încât pacienții, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. În cadrul aceluiași obiectiv de investiții, a fost reamenajat și laboratorul de explorări funcționale (EKG și EEG). Aparatura de imagistică medicală a fost achiziționată de Ministerul Sănătății prin proiectul privind „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”.

Sorina Pintea afirmă că sănătatea este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, iar investițiile în aparatura medicală sunt extrem de importante. „Un diagnostic corect poate fi realizat mai ușor cu aparatură de înaltă performanță și asta înseamnă pentru pacient un tratament corect și rapid. În perioada martie-noiembrie 2018 au fost livrate și instalate nouă computere tomograf din cele 14 incluse în contract, 16 RMN din cele 24 incluse în contract”, a declarat Sorina Pintea.

Pentru creșterea accesului populației la servicii de sănătate, precum și pentru reducerea timpului de diagnostic al pacienților, Ministerul Sănătății (MS) a achiziționat 14 echipamente CT și 24 aparate RMN printr-un contract finanțat cu Banca Mondială, în valoare de 19,8 milioane de euro, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.