Proiect de lege pentru reorganizarea ANMDM

Sorina Pintea

Un proiect de lege pentru reorganizarea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) este pe circuitul de avizare al Ministerului Sănătății. Proiectul va fi publicat astăzi, în transparență decizională, a anunțat ministrul sănătății, Sorina Pintea, în deschiderea Conferinței Naționale a Medicamentului, care se desfășoară în perioada 20–21 septembrie la București.

„Este un proiect foarte bun, cu toții știm că în sănătate timpul nu înseamnă neapărat bani, timpul înseamnă viață. Trebuie să recunoaștem că noi vrem ca totul să se facă repede, la timp, dar nu avem oameni suficienți, nu avem resurse suficiente. Prin această reorganizare, am găsit soluții și pentru oameni, pentru resurse și pentru o colaborare bună cu industria. Sunt lucruri care sperăm să asigure pacienților români sănătatea”, a declarat Sorina Pintea.

Președintele ANMDM, dr. Alexandru Velicu, a declarat recent pentru SănătateaTV.ro că Agenția mai are nevoie de angajați pentru a face față cerințelor crescute venite din partea tuturor părților interesate. „Avem nevoie de cel puțin o sută de oameni în plus față de echipa din acest moment pentru a răspunde tuturor solicitărilor”, afirmă președintele ANMDM. „Suntem în proces continuu de identificare și de creștere a echipei. Nu putem face față tuturor cererilor din acest moment, încercăm să găsim specialiștii de care avem nevoie, nu putem merge la drum cu oricine. Avem nevoie de oameni tineri pe care să-i formăm, avem nevoie de experți noi”, arată Alexandru Velicu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.