Proiect MS de modificare a Ordinului pentru organizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională Ordinul pentru modificarea Anexei la Ordinul pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

“În vederea facilitării accesului populației generale la acțiunea de vaccinare împotriva COVID-19, prin prevederile Ordinului comun nr. 2171/181/M 223/4380/2020 se dispune organizarea centrelor de vaccinare mobile: caravane sau alte formaţiuni mobile, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi/sau Ministerului Apărării Naţionale sau structurilor subordonate acestora. Astfel, pentru înlesnirea înființării centrelor de vaccinare mobile, în mod deosebit în zonele greu accesibile și distribuite pe arii mari geografice, se elimină apartența exclusivă a acestora Ministerului Afacerilor Interne și/sau Ministerului Apărării Naționale, în vedere încurajării înființării și autorizării acestora de către furnizori de servicii medicale, indiferent de subordonare, pentru crearea accesului nediscriminatoriu al populației generale la vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea se instituie, la solicitarea expresă a coordonatorului centrului de vaccinare, protecția centrelor de vaccinare de către echipe pentru protecţie şi îndrumare, dimensionate la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de Ordin.

“ORDIN:
Art. I –  Anexa la Ordinul MS/MAI/MAN/MLPDA nr. 2171/181/M 223/4380/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1289/24.12.2021, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
La secțiunea II ”Structura generală a centrelor de vaccinare”, punctul 2 litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

”b) centre de vaccinare mobile: caravane sau alte formaţiuni mobile, pentru vaccinarea populației generale.”
La secțiunea II ”Structura generală a centrelor de vaccinare”, punctul 4 se modifică și va avea următorul cuprins:

4. În fiecare centru de vaccinare se asigură:

echipa pentru protecţie şi îndrumare/orientare: jandarmi, poliţie locală, poliţie, personal al Ministerului Apărării Naţionale, dimensionată la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare, în cazul în care aceasta a fost solicitată de către coordonatorul centrului de vaccinare;
echipa de suport logistic care poate fi compusă din personal din cadrul unităţilor aflate în subordinea şi în coordonarea Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale.”

La secțiunea II ”Structura generală a centrelor de vaccinare”, punctul 8 litera e) se modifică și va avea următorul cuprins:
”e) echipă pentru protecţie şi îndrumare/orientare: jandarmi, poliţie locală, poliţie, personal al Ministerului Apărării Naţionale, dimensionate la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare, în situația în care a fost solicitată de către coordonatorul centrului de vaccinare.”
Art. II – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în proiectul de ordin lansat în transparență decizională.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.