Proiect MS: Schimbări în grupurile de experți în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale

Ministerul Sănătății

La 4 martie, Ministerul Sănătății a pus în transparență un proiect pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.173/2010. Acesta vizează constituirea și funcționarea grupului de experți responsabili cu elaborarea punctelor de vedere tehnice asupra documentelor aflate în dezbatere la nivel comunitar și asigurarea reprezentării la reuniunile structurilor de lucru ale instituțiilor Uniunii Europene.

 

Schimbări în grupurile de experți de  la ANMDM

 

Prin prezentul proiect se propune modificarea componenței grupurilor de experți ce își desfășoară activitatea în domeniul farmaceutic pe problematica medicamentelor de uz uman, a medicamentelor contrafăcute respectiv a studiilor clinice, precum și componența grupurilor de experți aferente domeniului dispozitivelor medicale și domeniului evaluării tehnologiilor medicale. Schimbarea componentei grupului de experți se face ca urmare a solicitării primite din partea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), se precizează în proiectul de act normativ.

Astfel, Marius Daniel Șișu, președintele ANMDM, este noul coordonator al grupului de experți în problematica medicamentelor de uz uman. Din grupul tehnic fac parte: dr. Simona Bădoi, dr. Cristiana Octaviana Ilie, dr. Roxana Ștefania Stroe, farm. Victorița Ivașcu, biol. Mirela Tavakol, farm. Anca Crupariu (toți de la ANMDM) și farm. Monica Daniela Lazăr (Ministerul Sanătații).

Grupul de experți pe tema produselor biologice de uz uman este coordonat de biol. Mirela Tavakol (ANMDM). Din grupul tehnic fac parte: biol. Gianina Andrei și Roxana Ștefania Stroe (ambele de la ANMDM).

Grupul de farmacovigilență este coordonat de dr. Roxana Ștefania Stroe (ANMDM), iar componența grupului tehnic este: farm. Roxana Dondera, dr. Camelia Lazăr și farm. Andreia Rulea (toate de la ANMDM).

Grupul de experți în problematica medicamentelor contrafăcute este coordonat de Marius Daniel Șișu, președinte ANMDM. Din grupul tehnic fac parte: jr. Cristina Gavrilă și farm. Adina Pîrvu (ambele de la ANMDM).

Grupul de studii clinice este coordonat tot de președintele ANMDM, Marius Daniel Șișu. Din grupul tehnic fac parte: dr. Mirela Vîţă, dr. Adina Pîrvu și jr. Cristina Gavrilă (din partea ANMDM).

Grupul de experți în domeniul dispozitivelor medicale este coordonat de Marius Daniel Șișu, președintele ANMDM. Componența grupului tehnic este asigurată în întregime de ANMDM, prin: ing. Ioana Țene, ing. Oana Arsenescu, ing. Cristina Durle, ing. Rodica Marinela Chifor și subing. Margareta Mihalache.

Grupul de experți în domeniul evaluării tehnologiilor medicale este coordonat de dr. Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Grupul tehnic este alcătuit din reprezentanți ANMDM: dr. Roxana Ștefania Stroe, ec. Larisa Mihoreanu și jr. Cristina Gavrilă.

Grupul de experți privind accesul pacienților la terapii inovative este coordonat tot de dr. Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Grupul tehnic este alcătuit din: Adrian-Stelian Dumitru și Costin Iliuță (din partea Ministerului Sănătății), dr. Simona Bădoi, biol. Mirela Tavakol și jr. Cristina Gavrilă din partea ANMDM.

 

Schimbări în grupul „Apă potabilă”

 

De asemenea, la solicitarea Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică, este modificată componența grupului de lucru „Apă potabilă”.

În noua componență propusă, coordonatorul grupului de experți este dr. Ileana Văcaru (Direcția Sănătate Publică Alba), supleant dr. Edit Vartic (Institutul Național Sănătate Publică – INSP). Din grupul tehnic fac parte: dr. Ioana-Rodica Lupşa, chim. Gabriela Brînzei, ing. chim. Nicoleta Lemne, chim. Dana Rusea – INSP, biol. Liliana Neagu  și dr. Ioan Chirilă (toți de la INSP) și dr. Ileana Anca Badea (DSP Argeș).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.