Proiect MS: Secțiile de ATI vor fi evaluate de comisii de la DSP

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de ordin pentru modificarea regulamentului de organizare și funcționare a secțiilor de anestezie și terapie intensivă (ATI), având în vedere necesitatea unor clarificări asupra modalității de evaluare și clasificare a secțiilor de ATI.

Materialul de lucru pe baza căruia a fost realizată până în prezent clasificarea secțiilor ATI nu a fost întocmit de comisia de specialitate și nu a fost finalizat de Direcția management și structuri sanitare a Ministerului Sănătății. La momentul clasificării secțiilor, comisia de specialitate intenționa să formeze echipe tehnice alcătuite din reprezentanți ai centrelor universitare pentru evaluarea secțiilor de ATI și pentru stabilirea categoriilor de clasificare a acestor secții.

Proiectul de ordin are ca scop reglementarea evaluării acestor secții de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv de Direcția de Sănătate Publică a municipiului București. Evaluarea secțiilor va fi realizată prin constituirea unor comisii ale DSP, din care face parte un medic specialist ATI. Medicul va fi desemnat de Comisia de ATI a Ministerului Sănătății.

După realizarea evaluării, direcțiile de sănătate publică județene și DSP București vor transmite categoriile de clasificare a unităților către Ministerul Sănătății, în termen de cinci zile, la Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică. Secțiile ATI vor avea obligația să își evalueze performanțele de cel puțin două ori pe an și să prezinte datele consiliului medical, administrației spitalelor și direcțiilor de sănătate publică. Și unitățile sanitare vor fi obligate să trimită către DSP evaluarea serviciilor de ATI din componența lor.

Proiectul de ordin de ministru a fost publicat în transparență decizională la 26 octombrie. Observațiile și propunerile pot fi trimise în termen de zece zile de la această dată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.