Proiect pentru autorizarea punctelor externe de recoltare a analizelor medicale

Ministerul Sănătății

La 28 noiembrie, Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională un proiect de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății publice nr. 1.149 din 29 iunie 2007 pentru aprobarea Normelor privind înființarea și autorizarea punctelor externe de recoltare ale laboratoarelor care efectuează analize medicale în regim ambulatoriu, precum și a condițiilor de organizare și funcționare a acestora.

 

Este nevoie de o actualizare a reglementărilor existente

 

Ministerul motivează necesitatea modificării Ord. 1149/2007 prin faptul că „în derularea programelor de screening ale Ministerului Sănătății au apărut probleme generate de lipsa autorizației pentru punctele de recoltare de la nivelul cabinetelor medicilor de familie selectate pentru derularea programelor”. Prin urmare, este nevoie de o actualizare a reglementărilor existente, în sensul stabilirii modalității prin care laboratoarele desemnate, cu personal specializat, pot efectua recoltarea probelor pentru pacienții testați în cadrul programelor de screening derulate de Ministerul Sănătății, numai pe perioada derulării acestora.

Astfel, modificările propuse în proiectul de Ordin vizează acest aspect: autorizarea activitătii de recoltare a probelor de sânge la nivelul punctelor externe de recoltare ale laboratoarelor, în cadrul Programului național privind evaluarea stării de sănătate a populației în asistența medicală primară și/sau programele de screening derulate de Ministerul Sănătății.

 

Vizate, punctele externe în regim ambulatoriu

 

Conform aceluiași proiect de act normativ, autorizația sanitară de funcționare pentru punctele externe de recoltare ale laboratoarelor care efectuează analize medicale în regim ambulatoriu, înființate conform prezentului ordin, își încetează valabilitatea la încheierea perioadei de derulare a Programului național privind evaluarea stării de sănătate a populației în asistența medicală primară sau a programelor de screening derulate de Ministerul Sănătății.

Observațiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise în termen de zece zile de la data publicării textului proiectului de act normativ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.