Proiect pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Spitalul „Colţea” , discutat în ședința CGMB

Un proiect privind obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Spitalul Clinic „Colţea” va fi discutat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa din 2 august.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici faza DALI în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Spitalul Clinic ‘Colţea'”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea investiţiei se ridică la circa 6,7 milioane de lei cu TVA.

Potrivit referatului de aprobare, ansamblul de clădiri ce formează Spitalul Clinic „Colţea”, monument istoric şi de arhitectură, este format din corpurile A, Al, Bl, B2, B3, B4, B5, Cl, C2 şi datează începând din anul 1888. Corpul nou al spitalului (N) a fost construit în perioada 2004-2008.

Pentru conformarea la incendiu a Spitalului Clinic „Colţea”, pentru corpul N au fost propuse o serie de măsuri, printre care: se vor monta pe unele coridoare pereţi gips-carton EI90; casele de scară vor avea uşi pline cu autoînchidere; se lărgesc rampele scărilor pentru a avea gabarit necesar pentru evacuarea persoanelor (cu targa) care nu se pot deplasa singure; se vor demola pereţi nestructurali din cărămidă; se vor realiza pereţi noi în locul celor demolaţi din gips-carton poziţionaţi conform planurilor; se vor monta uşi noi EI90-C.

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a CGMB prevede că se aprobă lista spaţiilor medicale disponibile în incinta imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea medicală unităţile sanitare aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, ce urmează a fi închiriate prin licitaţie publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.