Proiect: Suplimentare a bugetului Ministerului Sănătății, pentru Programul național de vaccinare

Ministerul Sănătății (MS) a lansat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetului MS din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma de 10.000 mii lei.

Potrivit proiectului, banii ar urma să fie destinați Programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății, pentru asigurarea continuității derulării activităților de imunizare a copiilor eligibili conform Calendarului național de vaccinare.

Din bugetul Programului național de vaccinare se asigură fondurile pentru achiziționarea vaccinurilor necesare pentru prevenirea bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a copiilor, respectiv prevenirea îmbolnăvirilor de tuberculoză, difterie, tetanos, poliomielită, rujeolă sau pneumonia determinată de streptococul pneumoniae, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Tot în nota de fundamentare se mai arată că reglementarea va avea un impact social pozitiv prin asigurarea prevenirii îmbolnăvirilor copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 14 ani și evitarea apariției unor focare de îmbolnăvire în rândul acestora.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.