Proiecte naționale de prevenire a consumului de droguri în mediul școlar

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat la 23 ianuarie o conferinţă de presă în care a detaliat proiectele care vor fi implementate în cursul anului 2019 la nivel național, pentru a preveni consumul de droguri în mediul școlar.

Astfel, în acest an, ANA, în parteneriat cu structurile teritoriale ale Ministerului Educaţiei Naţionale, va dezvolta proiecte de prevenire a consumului de droguri adresate mai multor categorii de vârstă și de risc, începând cu vârsta preșcolară și terminând cu proiecte care au ca grup-țintă elevii de liceu, a anunțat în cadrul conferinței directorul Agenției, comisarul şef de poliţie Constantin Negoiţă .

În anul 2019, specialiştii ANA vor continua derularea celor două proiecte care s-au bucurat de succes în rândul copiilor în anul 2018. Este vorba despre proiectele „Cum să creştem sănătoşi” – pentru preşcolari şi pentru elevii de clasa I – și „ABC-ul emoţiilor” – pentru elevii din clasele I şi a II-a.

Trei proiecte se vor adresa adolescenților din diferite grupuri de risc: „Mesajul meu Antidrog” și „Necenzurat” – pentru elevii de gimnaziu şi liceu – și „Fred Goes Net – Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima oară” – pentru elevii de liceu, categoria de vârstă 14-19 ani.

Tot în acest an, ANA va dezvolta, la nivel naţional, proiectul de prevenire în familie a consumului de droguri „Eu şi copilul meu”. Proiectul îşi propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei. Totodată, în activităţile pe care ANA le propune pe parcursul anului 2019 sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.