Proiecte pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timişoara şi extinderea Institutului „C.C. Iliescu”, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectele pentru construirea Institutului Regional de Oncologie de la Timişoara şi extinderea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Potrivit actului normativ, la Timişoara va fi construit Institutul Regional de Oncologie (în valoare de 1,15 miliarde de lei), iar la Bucureşti vor fi extinse Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. C.C. Iliescu’ (cu o valoare de 1,40 miliarde de lei) şi un ambulatoriu pentru rezonanţă magnetică, supraveghere post anestezie şi terapie intensivă intermediară post-operatorie în cadrul Centrului medical de diagnostic, tratament şi recuperare (15 milioane de lei), informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Totodată, Compania Naţională de Investiţii va deveni structură de implementare pentru noi proiecte cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din domeniul sănătăţii, turismului şi culturii şi al bunei guvernanţe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, înaintea şedinţei de guvern, demararea procedurilor pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara.

Institutul va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale.

„Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă şi centrul pentru transplant, asta după ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de mari arşi”, a adăugat Ciolacu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.