Propunerea ca cei care vin din state cu indice mai mare de infectare să aibă testul COVID este în studiu, spune ministrul Sănătății

România ar putea solicita teste pentru depistarea noului coronavirus sau ar putea impune testarea la intrarea în ţară a cetăţenilor care vin din state cu indice mai mare de infectare, această propunere fiind „în studiu”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului, această situaţie este discutată la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), urmând a fi făcută o propunere Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi Guvernului.

Întrebat dacă România ia în calcul să introducă testarea celor care vin din străinătate, Nelu Tătaru a răspuns: „Avem în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului pe această temă astfel de decizie. (…) Noi evaluăm în fiecare săptămână şi am şi luat decizia de a putea propune către CNSU şi către Guvern acele decizii vizavi de testare”.

El a spus că vor suporta costul testului cei care vin în ţară.

„În acest moment avem în plină discuţie prima variantă, în care să avem un test nu mai vechi de 72 de ore, dar avem şi varianta în care se pot testa ajungând aici, rămânând în carantină până află rezultatul. Doar cele (ţările – n.r.) pe care le avem pe listă şi care au un indice mai mare decât al ţării noastre”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.