Protest la Boston împotriva vaccinării antigripale obligatorii

Circa 1.000 de persoane au manifestat duminică la Boston împotriva noii obligaţii impuse elevilor din Massachusetts de a fi vaccinaţi contra gripei, care vizează să limiteze impactul unui posibil al doilea val al coronavirusului.

Autorităţile din Massachusetts, conduse de guvernatorul republican Charlie Baker, foarte critic la adresa lui Donald Trump, au fost primele din Statele Unite care, la 19 august, au adăugat gripa pe lista vaccinurilor cerute pentru elevi şi studenţi. Cei care fac dovada unei contraindicaţii medicale sau religioase, care studiază acasă sau al căror învăţământ va fi 100% online vor fi scutiţi.

Manifestanţii, care s-au adunat paşnic în faţa sediului guvernatorului, majoritatea fără mască pe faţă, au denunţat însă un atac la drepturile individuale, în timp ce 70% dintre districtele şcolare ale statului Massachusetts au prevăzut să redeschidă cel puţin parţial instituţiile la sfârşitul vacanţei, notează AFP, citată de Agerpres.

Unii manifestanţi au arborat drapele îndemnând la realegerea lui Trump în noiembrie, alţii tricouri inscripţionate cu litera Q de la mişcarea de extremă-dreaptă “QAnon”, adeptă a teoriilor conspiraţioniste.

Numeroşi responsabili cu rang înalt din domeniul sănătăţii din SUA, inclusiv Robert Redfield, directorul Centrelor americane de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC), i-au îndemnat pe americani să se vaccineze împotriva gripei în acest an pentru a evita să agraveze mai mult criza coronavirusului, dar fără a face o obligaţie din aceasta.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.