Protest spontan al medicilor din ambulatoriile de specialitate, în faţa CNAS

Protest spontan al medicilor din ambulatoriile de specialitate, joi, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Medicii sunt nemulţumiţi de menţinerea valorii de 4,5 lei a punctului pe serviciu medical în noile contracte care vor intra in vigoare după 1 iulie.

„Bugetul alocat ambulatoriului este mult prea mic. Punctul este o formă de cuantificare. Dacă autorităţile vorbesc despre ambulatoriu de spital şi de investiţii în ambulatoriile de spital, acelea reprezintă sub 20% din activitatea de ambulatoriu, dar dacă vorbesc despre pacienţii care fac investigaţii, consulturi cu bilet de trimitere se referă la cei care vin la noi, medicii cu cabinete medicale individuale, cu practică individuală, identic cu medicii de familie. Noi suntem afectaţi”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu, citat de Agerpres.

„Se apropie 1 iulie când expiră actele adiţionale şi ar trebui semnate cele noi. Pentru ambulatoriu, menţinerea la 4,5 lei a punctului nu înseamnă o victorie, ci o înfrângere, pentru că, în termeni reali, finanţarea scade. Ideal ar trebui o dublare. Practic, dacă ne gândim la ce se poate, este nevoie de la 1 iulie de o majorare cu 50% şi de la 1 ianuarie – dublare”, a explicat dr. Cosmin Alexandrescu.

Subfinanţarea va conduce la „un nou mare exod” al medicilor, preponderent al celor din ambulatoriile de specialitate, a mai spus președintele APMA.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.