Proteste ale medicilor și studenților la Medicină în zeci de orașe din Italia

Proteste în zeci de orașe din Italia ale medicilor și studenților la Medicină. Ei au cerut în stradă o refomă a învățământului medical, în special o creștere a numărului de burse acordate.

În total, mii de oameni au manifestat.

”Cine vă va îngriji mâine?”, ”Fără specialişti, sistemul sanitar se prăbuşeşte”, ”Fără medici nu rămân decât miracolele”, sunt numai câteva dintre mesajele scrise pe pancarte de protestatari.
Mişcarea de protest a fost organizată în 21 de oraşe italiene, printre care Roma, Milano, Napoli, Bologna, Genova, Torino, Florenţa sau Palermo.

Medicii tineri şi studenţii în ultimul an, care au avut cu toţii o mare contribuţie în timpul pandemiei de COVID-19, cer o mai bună punere în valoare a muncii lor şi o carieră cu perspective mai sigure.
„Să plecăm de la o serie de date: până în 2025, peste 60% dintre colegii noştri specialişti şi medicii generalişti se vor retrage. Dată fiind actuala politică sanitară, nu va exista suficient personal pentru a-i înlocui. Dreptul la îngrijire şi la sănătate al tuturor cetăţenilor va fi în consecinţă pus în pericol”, se menţionează într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.
„Nu mai acceptăm să fim numiţi eroi, pentru că a acorda asistenţă medicală este o alegere de viaţă cotidiană pentru noi. Nu dorim aplauze, vrem pur şi simplu ca drepturile noastre să fie recunoscute”, se adaugă în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.