Provincia Hubei ridică, treptat, restricțiile de circulație

Provincia Hubei din China, epicentrul mondial al epidemiei de Covid-19 ridică, treptat, restricțiile de circulație, scrie CNN. Din luna ianuarie, milioane de oameni nu au avut voie să călătorească în interiorul provinciei. Cei mai afectați au fost locuitorii orașului Wuhan, care nu au avut voie, săptămâni la rând, nici măcar să iasă din casă fără o autorizație specială. Doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în China, 17 dintre acestea la Wuahn. Prin comparație, în perioada de vârf a epidemiei, mii de cazuri erau declarate zilnic.

Nu s-a transmis când va fi ridicată restricția de a călători, mai întâi chinezii trebuie să ceară, de la autoritățile sanitare, un cod QR prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil. După ce vor fi verificați în baza de date de prevenire a epidemiei din Hubei, chinezii vor primi un calificativ, în 24 de ore. Codurile verzi pentru locuitorii din zonele de risc scăzut sau mediu le vor permite chinezilor să călătorească în interiorul provinciei, codurile verzi pentru locuitorii din zonele de risc crescut le vor permite oamenilor să călătorească potrivit recomandărilor departamentului local de prevenire a bolilor, codurile galbene înseamnă interdicție de a călători, iar cele roșii sunt emise pentru cei care trebuie plasați în carantină și tratați.

Codurile QR sunt folosite și în exteriorul provinciei Hubei, pentru a identifica starea de sănătate a oamenilor și a le urmări deplasările, pentru a monitoriza răspândirea virusului.

Revenirea la normal a orașului Wuhan înseamnă și închiderea spitalelor destinate celor infectați. Chinezii au construit de la zero mai multe spitale și au transformat stadioane sau spații expoziționale în spitale de campanie. Ultimele două astfel de unități sunt închise, pe măsură ce numărul celor infectați continuă să scadă, anunță agenția de presă Xinhua.

Iar ca semn al încrederii în restabilirea unor condiții sanitare sigure, președintele chinez Xi Jinping a vizitat orașul Wuhan, prima sa vizită de la izbucnirea epidemiei. Vizita simbolică a președintelui este un mesaj de încurajare pentru chinezi, dar și pentru comunitatea internațională, care transmite că pagina epidemiei a fost întoarsă. Din cei aproape 81.000 de oameni infectați pe teritoriul Chinei, mai mult de 60.000 s-au vindecat și au fost externați din spital.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.