Psihiatrul Gabriel Diaconu: Am să mă vaccinez antiCOVID. Vaccinurile sunt mai sigure decât “banala aspirină”

Gabriel Diaconu

Medicul specialist psihiatru, Gabriel Diaconu, a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19, afirmând că vaccinurile sunt mai sigure decât “banala aspirină” și au mai puține efecte adverse decât “pastila de dureri de cap”.

“Principiul fiecărui vaccin în circulație este acela de ”antrenament imun”. Limfocitele noastre ”învață” cum să lupte cu bolile prin contactul cu virusuri ori bacterii, sau cu un vaccin. În copilăria mea, am fost deja vaccinat pentru multe boli prevenibile, ca și voi de altfel. Am fost vaccinat contra tuberculozei, inclusiv cu rapelul la 14 ani. Părinții mei, mai mult, în generația lor au fost vaccinați contra variolei, când încă nu era eradicată. Nu o singură dată, de-a lungul vieții, mi-am făcut rapelul anti-tetanos după ce m-am zgâriat în sârme, în cuie ruginite. Am înghițit bucățica de pâine cu vaccin viu atenuat contra poliomielitei când eram în școală”, potrivit specialistului.

Gabriel Diaconu a povestit că atunci când era medic rezident a contactat “cel mai probabil virusul gripei porcine. N-a fost frumos. În anii care au urmat m-am vaccinat contra gripei”.

De asemenea, medicul a scris pe pagina sa de Facebook că toți copiii săi au fost imunizați conform calendarului național.

“Nu-i face să fie super-oameni. Îi face să fie mai rezistenți. Dar și să-și poată oferi protecția celor mai slabi decât ei. Cum ar fi bunicii lor. Nu ”cred” în medicină. N-am tresăriri metafizice, n-am amintiri revelatorii. Nu simt nevoia unui salt de credință. De fel sunt sceptic la miracole, sau acte divine. Am în schimb încredere în drumul pe care îl face orice tratament de la idee, la raft, de la concept la implementare. Orice medicament are un profil de siguranță. Iar vaccinurile sunt, din acest punct de vedere, mai sigure decât banala aspirină, și au mai puține efecte adverse decât pastila de dureri de cap pe care tu o iei fără să te gândești”, a mai scris medicul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.