Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a detaliat motivele revocării contractului de management al prof. dr. Mircea Beuran

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență București, dr. Bogdan Oprița, a explicat într-o declarație de presă motivele revocării contractului de management al Secției de Chirurgie III Clinică în cazul prof. dr. Mircea Beuran.

” Pentru neîndeplinirea a 10 dintre cele 33 de obligații care revin acestui contract, printre care, cele mai importante sunt în supraveghea actul de îngrijire a pacientului, de a propune proceduri medicale pentru tratarea pacientului, de a propune revizii la acestea, de a stabili indicația operatorie. Bineînțeles că este dreptul oricărei persoane care se consideră nedreptățită de a contesta această decizie pe cale administrativă”, a spus el.

Dr. Oprița a precizat că această decizie a fost luată ca urmare a anchetei interne demarate după ce o pacientă a suferit arsuri pe masa de operație.

” Ca urmare a acestei anchete interne care astăzi a fost înaintată și Ministerului Sănătății, au rezultat, în baza materialului probatoriu depus au rezultat o serie de nereguli care au dus la elaborarea unor propuneri și unor concluzii printre care și aceea de a-i fi revocat contractul de management al Secției de Chirurgie III Clinică domnului prof. Beuran”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca “pentru neregulile găsite”, dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.