Raed Arafat: Avem o creştere a ratei de infectare cu noul coronavirus. Multe județe din zona verde au intrat în zona galbenă

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că de vineri, avem o creştere de incidenţă a ratei de infectare cu noul coronavirus în mai multe judeţe,  care au fost în zona verde şi au reintrat în zona galbenă.

„Noi facem o analiză în fiecare zi şi vedem mai mulţi indicatori. Situaţia este pe o line. Sunt unii indicatori care scad, dar alţii arată că situaţia nu este stabilă. Şi datele generale arată. De ieri pe azi, avem o creştere de incidenţă în mai multe judeţe au fost în zona verde şi au reintrat în zona galbenă. Nu s-au dus către roşu cele care au fost anterior în zona roşie. Ce înseamnă asta. Bătălia nu e gata. Trebuie să fim atenţi. Măsurile aplicate de autorităţi şi mai ales măsura măştii universale au avut rol major în controlul situaţiei. Majoritatea respectă regulile. Nu s-a rezolvat”, a declarat Arafat, la un post de televiziune.

Acesta a dat exemplul măsurilor restrictive luate în Franţa, Marea Britanie sau Germania, teama lor majoră fiind noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.