Raed Arafat avertizează despre creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, după Sărbători 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a declarat că este posibil ca după Sărbători să avem din nou o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus și să ajungem la un impact major asupra sistemului sanitar, în special pe ATI.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus Raed Arafat, la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, creșterea vine mai ales din partea celor care nu au respectat măsurile.

“ Mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile” ale anului, a arătat secretarul de stat în MAI.

El a subliniat că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare.

„Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări, înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel, frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate, vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a arătat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.