Raed Arafat: Cazuri de post COVID încep să apară în unităţile de primiri urgenţă

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de post COVID, inclusiv la unitățile de primiri urgență, pentru care trebuie găsite soluţii.

Raed Arafat a spus că pentru aceste cazuri, recomandare este să se facă anumite clinici de pneumologie și de boli infecţioase, care să se ocupă de pacienți.

“Mai e un lucru care trebuie să ne uităm la el foarte bine. Încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de post COVID, COVID lung, cum spunem, care necesită atenţie şi îngrijire atentă şi care trebuie găsite soluţii. Asta a fost una din concluziile colegilor din Israel care ne-au zis că la ei deja văd acest fenomen, că post COVID-ul deja începe să apară în unităţile de primiri urgenţă, începe să apară în diferite zone şi aici recomandare este să se facă anumite clinici de pneumologie, de infecţioase, care să se ocupă de aceste cazuri. Acestea sunt măsuri suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le-a anunţat”, a menţionat Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.