Raed Arafat: Primim 250.000 de combinezoane din Serbia

România va achiziționa în perioada următoare 250.000 de combinezoane din Serbia, a anunțat secretarul de Stat Raed Arafat, după ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocat în condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere pe teritoriul României. Raed Arafat a anunțat și că România va primi de Comisia Europeană viziere, măști, ochelari. Acestea sunt pe stoc și urmează să fie distribuite.

“Azi avem o echipă de recepție în Serbia pentru combinezoane, va fi o livrare de aproape un sfert de milion de combinezoane de protecție. Primele ar putea sosi în țară chiar mâine. (…) Am primit oferta de la Comisia Europeană, suntem în discuții, ieri era o cantitate mare de dezinfectanți, în cursul nopții, până să dăm noi răspunsul, a dispărut toată cantitatea de câteva zeci de tone”, a declarata Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a transmis că toate reprezentanțele diplomatice ale României sunt mobilizate pentru a identifica producători de echipamente de protecție medicale în întreaga lume.

În ceea ce privește ventilatoarele, ministrul Sănătății, Victor Costache a spus că procedura de achiziție prin ONAC a fost finalizată și că aparatele de ventilație asistată urmează să ajungă în țară. Este vorba despre 200 de aparate inițial și, în funcție de nevoi, numărul poate fi suplimentat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.