Raed Arafat spune că numărul autospecialelor de intervenţie SMURD se dublează la nivelul Bucureştiului şi judeţului Ilfov

Raed Arafat spune că numărul autospecialelor de intervenţie SMURD se va dubla la nivelul Bucureştiului şi judeţului Ilfov în urma livrării în ultima perioadă a 55 de ambulanţe de tip B şi 10 ambulanţe de tip C.

” Acestea urmează să înlocuiască integral parcul auto care funcţionează în Bucureşti din 2008, de când funcţionează SMURD în Bucureşti. Cel mai important lucru, de astăzi, este dublarea maşinilor care deservesc Bucureşti-Ilfov. La Ilfov de la 7 la 9, la Bucureşti diferenţa o să fie până la 40. Până acum, la Bucureşti, de exemplu, în ultima perioadă, din cauza vechimii maşinilor funcţionam cam cu 16 maşini”, a declarat șeful DSU, citat de Agerpres.

Potrivit lui Arafat, mașinile care au funcționat până acum vor fi înlocuite treptat. Este vorba, în medie, despre 20 de ambulanțe de prim-ajutor pe zi şi cinci de terapie intensivă mobilă.

„Însă, de astăzi, vom ajunge la 40 de maşini de prim-ajutor funcţionale, cu 15 în rezervă, urmând să reparăm ceea ce este reparabil din cele care au fost utilizate până acum, or să rămână şi ele în rezervă şi continuăm cu cele cinci maşini de terapie intensivă, numai că vom înlocui maşinile. Aceasta se traduce prin reducerea timpului de răspuns, dublarea staţiilor unde maşinile erau supraîncărcate. Acest lucru vine să sprijine şi echipajele respective să nu fie epuizate şi să fie o maşină care dublează”, a mai declara Raed Arafat.

Prin achiziționarea noilor ambulanțe, numărul intervenţiilor pe care le va rezolva SMURD va creşte, spune șeful DSU,  iar asta va veni şi în sprijinul serviciului de ambulanţă, care de multe ori are cazuri în aşteptare şi cazuri la care nu se ajunge la timp.

Potrivit lui Raed Arafat, ambulanțe noi urmează să ajungă și în alte puncte de lucru ale SMURD.

„În ţară mai vin ambulanţe, SMURD mai primeşte, pe regiuni, vor fi şi ambulanţe de tip B 4X4, deci în fiecare lună va fi o regiune care va primi, ultima livrare va fi în luna decembrie – ianuarie, o să fie regiunea de nord-est. Şi acolo fiecare judeţ primeşte între cinci şi opt maşini de tip B 4X4”, a afirmat Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.