Raed Arafat: Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, recomandă populației să se informeze din surse sigure, avizate și să aibă în vedere, înainte de toate, recomadările medicilor. Iar asta în condițiile în care o informare incorectă ar putea pune viața în pericol.

”Populația trebuie să fie foarte atentă la acest lucru. Revenim la aspectele care sunt foarte importante: să nu asculte recomandări sau afirmații care nu sunt bazate științific, care nu vin din partea unor autorități abilitate și din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri. Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienți care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Aceste situații pun viața oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația”, a declarat dr. raed Arafat la un post de televiziune.

Totodată, șeful DSU a mai precizat că o posibilă explicație a creșterii cazurilor de COVID-19 care ajung în stare gravă la spital ar fi faptul că tot mai multe persoane se testează singuri, cu teste antigen, și preferă să rămână acasă chiar dacă testele sunt pozitive.

Pe de altă parte, șeful DSU atrage atenția și asupra corectitudinii cu care populația face aceste teste antigen.

”Vreau să subliniez și să transmit un mesaj legat de ce ne spun colegii noștri și observăm pe teren: multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Deci, comparativ cu situația de acum câteva luni, este că mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitive, rămân acasă. Astăzi ni s-a atras atenția că sunt unii care poate să testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv și, în final, se dovedește că sunt pozitivi”, a mai spus șeful DSU, la Antena 3.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.