Raed Arafat: Unul dintre efectele pe termen lung ale COVID-19 la copii este apariția, la un anumit procent, a diabetului de tip I

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a arătat că o analiză realizată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (ECDC) a concluzionat că s-a putut observa o creștere a numărului cazurilor de diabet de tip 1 în rândul copiilor, situație pe care ECDC o corelează cu infecția cu virusul SARS-CoV-2.

”Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil. Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat șeful DSU, luni seară, la B1TV.

Totodată, dr. Raed Arafat a mai atras atenția că virusul SARS-CoV-2 nu generează o boală tocmai simplă.

”Noi tot timpul vorbim de vaccinare și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce? Tot timpul am avertizat și am spus, nu eu, și lumea științifică a zis acest lucru – atenție, COVID nu e o boală simplă. Există așa-zisul ”long COVID”, sau COVID pe termen lung, și asta arată impactul COVID pe sănătatea omului pe termen mai lung. Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai explicat Arafat.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.