Rafila: Următoarea amenințare va fi „cu siguranță” legată de rezistența la antimicrobiene

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că următoarea amenințare pe termen mediu va fi „cu siguranță” legată de rezistența la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină și poate sta la originea unui număr mare de decese.

În acest context, Rafila a spus că statele membre trebuie să-și coordoneze acțiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice și să integreze abordarea „One Health”, între sănătatea umană, cea animală și mediu.

„Trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19 și să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice și mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea amenințare pe termen mediu va fi cu siguranță legată de rezistența la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină și poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să-și coordoneze acțiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice și să integreze abordarea „One Health”, între sănătatea umană, cea animală și mediu”, a afirmat Rafila.

Declarațiile sale au fost făcute în urma participării la întâlnirea miniștrilor de externe și ai sănătății de la Lyon, sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, unde, ministrul a spus că a discutat despre faptul că pandemia de COVID-19 a evidențiat valoarea importantă a solidarității și cooperării.

„România susține eforturile de creștere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte țări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei și Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie”, a spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.