Rafila, despre protestul organizat de Solidaritatea Sanitară: Cred că se poate ajunge la o înţelegere, însă buna-credinţă este necesară de ambele părţi

sursa foto: Solidaritatea Sanitară/Facebook

„Cred că se poate ajunge la o înţelegere, însă buna-credinţă este  necesară de ambele părţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, referitor la protestul organizat, luni, în Capitală de Federaţia Solidaritatea Sanitară. „Nu cred că este vorba despre protestul medicilor. Este vorba despre protestul organizat de o federaţie”, a subliniat ministrul.

„Nu cred că este vorba despre protestul medicilor. Este vorba despre protestul organizat de o federaţie, Federaţia Solidaritatea Sanitară. Dânşii au anumite revendicări. Noi am avut discuţii, chiar şi primul ministru a avut discuţii cu Sanitas şi cu Solidaritatea Sanitară. Ştiţi bine că prin ordonanţă de urgenţă au fost mărite semnificativ veniturile personalului medical, mai ales acolo unde existau discrepanţe, mai ales pentru asistenţii medicali, pentru personalul tehnic TESA, pentru personal auxiliar. Noi suntem deschişi unui dialog, sper să existe şi bună-credinţă din partea acestei federaţii şi colegii mei de la Ministerul Sănătăţii îi vor primi să asculte aceste doleanţe şi, în măsura în care este posibil, să le rezolvăm. În altă ordine de idei, e una dintre revendicările lor care se referă la noua lege a salarizării. Ne-o dorim cu toţii, nu se referă doar la personalul medical şi bineînţeles că există o procedură legală prin care în Parlamentul României să fie adoptată această lege”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că a avut discuţii cu cele două organizaţii sindicale semnificative din Sănătate şi crede că se poate ajunge la o înţelegere.

„Bănuiesc dacă există, aşa cum vă spuneam, bună-credinţă şi sunt apreciate în mod corect eforturile pe care le-a făcut Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, încât să rezolve revendicările salariale care se pot rezolva în acest moment în condiţii economice dificile, cred că se poate ajunge la o înţelegere. Repet, buna-credinţă este însă necesară de ambele părţi”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Membri ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară protestează luni, în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, principala nemulţumire fiind legată de veniturile salariale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.