Rafila: Ministerul Sănătăţii nu va semna contractul-cadru dacă el aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate

Ministerul Sănătăţii nu va semna viitorul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale dacă acesta aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, a declarat, marţi, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Declarația vine în contextul posibilității eliminării serviciilor conexe de kinetoterapie din pachetul de servicii de bază pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice, subiect prezentat de Sănătatea.Tv și RoHealth Review în urmă cu două zile.

„Am avut o discuţie cu conducerea CNAS. (…) Ieri a fost aprobată în Guvern o hotărâre privind prelungirea valabilităţii actualului contract-cadru până la data de 31 martie şi introducerea pachetului de servicii pentru persoanele neasigurate. (…) Ministerul Sănătăţii nu este numai un avizator, este şi un semnatar al acestui contract-cadru. Ministerul Sănătăţii nu va semna acest contact-cadru dacă el aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, mai ales serviciile furnizate de fizioterapeuţi care sunt servicii de recuperare, de reinserţie mai rapidă a oamenilor în viaţa normală. (…) Am auzit explicaţii de la Casa Naţională, sunt colegii noştri. Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea că Ministerul Sănătăţii nu sprijină astfel de soluţii de îngustare a accesului la servicii de sănătate”, a declarat, marți, ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.