Rafila: Mortalitatea infantilă în România, în ultimii zece ani, cred că a scăzut mai mult de două ori. În PNRR o să dotăm anumite secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii

Mortalitatea infantilă în România a scăzut de mai mult de două ori, în ultimii zece ani, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, precizând că anumite secții de Neonatologie și Terapie Intensivă pentru copii vor fi dotate, cu fonduri din PNRR.

„O politică de sănătate are o evoluţie, înseamnă măsuri legislative, administrative şi (…) proiecte care finanţează anumite tipuri de activităţi, cum ar fi dotarea secţiilor de Neonatologie şi aşa mai departe. Evoluţia în România, trebuie să ştie toată lumea, a fost una pozitivă, iar mortalitatea infantilă în România în ultimii zece ani cred că a scăzut mai mult de două ori. Deci de două ori mai mică este în momentul de faţă, dar, încă la nivelul Uniunii Europene este importantă”, a afirmat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Ministrul a afirmat că anumitesecţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii vor fi dotate cu fonduri din PNRR.

„În PNRR o să dotăm anumite secţii de Neonatologie şi de Terapie Intensivă pentru copii. Cred că acolo sunt vreo 80 de milioane de euro, dacă nu mă înşel, care sunt bani destinaţi acestei categorii de secţii. Lucrăm împreună cu comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, am lucrat pentru realizarea Ghidului aplicantului, dar simpla dotare nu rezolvă problema. Noi avem nevoie de o reţea mai mare, de unităţi medicale care pot să asigure acest tip de asistenţă medicală şi de profesionişti. Eu vreau să facem o inventariere la nivel național a acestor unități sanitare acre pot acorda asistență medicală, ca să vedem ce tipuri de echipamente mai au nevoie”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.