Rafila: România are nevoie de 30 de milioane de pastile de iod. Din 8 martie, se vor produce 2,5 milioane de pastile la 48 de ore

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat luni că România are nevoie de maximum 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu.

În acest sens, prof. dr. Alexandru Rafila a mai adăugat că începând cu 8 martie compania Antibiotoce Iași va fabrica o mare cantitate într-un ritm de 2,5 milioane la 48 de ore.

”Un necesar făcut de Institutul Național de Sănătate Publică și Comisia de Endocrinologie a Ministerului Sănătății arată maxim 30 de milioane de comprimate. Ele vor fi duse la direcțiile de sănătate publică, important este să ajungă într-un timp foarte scurt la nivelul fiecărei primării încât să existe acces”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila în cadrul unor declarații de presă.

Totodată, oficialul a atras atenția că aceste comprimate nu sunt un ”panaceu universal” și nu se administrează preventiv.

”Un lucru extrem de important pentru toată lumea, iodura de potasiu nu e un panaceu universal, nu se ia preventiv. (…) Este o substanță care se administrează strict la indicație, pentru un timp limitat, pentru anumite categorii de persoane. În urma acestui lucru am refăcut rapid o evaluare a nevoilor”, a mai precizat ministrul.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.