Rafila: România are șansa clară să construiască primul centru de tratament inovator pentru pacienții cu afecțiuni oncologice din regiune

sursa foto: Ministerul Sănătății/Facebook

România are șansa clară să construiască primul centru de tratament inovator pentru pacienții cu afecțiuni oncologice din regiune, a transmis, marți, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a semnat, marți, Ordinul prin care este înființat Grupul tehnic de lucru, abilitat să elaboreze documentaţia pe baza căreia va fi construit Centrul Naţional de Excelenţă în Protonoterapie.

„România va fi primul stat din regiunea Europei Centrale și de Est care construiește un centru de excelență dedicat protonoterapiei”, a scris pe Facebook Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Investiția totală este de 70 de milioane de euro, din fonduri structurale europene.

Potrivit secretarului de stat, dotarea centrului va consta în „echipamente de ultimă generație: PET-RMN, RMN 3T, RMN 1,5 T, PET-CT CT premium, SPECT 16 sliceuri, cyclotron pentru producerea de radioizotopi, infrastructura IT, cyberknife machine, aparat de radioterapie stereotaxică, etc”.

„Am încredere că cel târziu în august vom demara licitațiile efective și la scurt timp după proiectarea și execuția. Lucrurile se schimbă în sistemul de sănătate, fundamental și vizibil”, a transmis ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.