Raluca Turcan: MFE decontează echipamente, medicamente și suport logistic pentru 121 de instituții spitalicești din toată țara

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Ministerul Fondurilor Europene decontează echipamente, medicamente și suport logistic pentru 121 de instituții spitalicești din toată țara.

Potrivit anunțului postat pe o rețea de socializare, „peste 485 de milioane de euro vor fi plătiți către spitalele și direcțiile de sănătate publică, autoritățile locale și centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare. Sunt bani care pot face diferența între viață și moarte. Am promis că vom folosi fiecare euro din banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană și ne-am ținut de cuvânt. Mai mult decât atât, pentru acest tip de decontări era prevăzută inițial o sumă de 350 de milioane de euro. Depunem toate eforturile pentru a dubla această sumă și a supracontracta din fondurile europene până la 700 de milioane de euro, bani necesari pentru sistemul sanitar românesc.

Am început să luptăm cu această pandemie în condițiile în care România avea ZERO stocuri de medicamente și echipamente de protecție, o rețea de laboratoare aproape inexistentă. Astăzi, prin acești bani putem reface stocurile, putem preveni și achita achizițiile de laboratoare mobile sau chiar a spitalelor modulare folosite de Ministerul Apărării în perioada stării de urgență sau alertă.

Sunt proiecte care ajung și la 10 milioane de euro fiecare, sau cele depuse de IGSU pot ajunge chiar la valoarea de 49 de milioane de euro.”

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.