Raport CDC: În luna iunie 1 din 4 adulți tineri din SUA s-au gândit la sinucidere din cauza pandemiei de COVID-19

Un raport al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, citat de CNN,  arată că pandemia de COVID-19 a avut un impact major asupra sănătăţii mintale a generaţiilor tinere. Un sondaj realizat în rândul a peste 5.000 de tineri arată cu un sfert dintre aceştia s-au gândit la sinucidere în luna iunie.

Ideea de sinucidere este în creștere în rândul tinerilor începând cu anul trecut, 1 din 4 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au considerat serios sinuciderea în cele 30 de zile anterioare sondajului, potrivit raportului, în care cercetătorii au chestionat 5.412 adulți în SUA între 24 și 30 iunie.

În populația generală a SUA, CDC a raportat că 11% dintre adulții chestionați au luat serios în considerare suicidul în ultimele 30 de zile înainte de finalizarea sondajului. Procentele sunt mai mari în rândul persoanelor hispanice sau de culoare : 19%, respectiv 15% au raportat gânduri suicidare.

Numărul americanilor care raportează simptome de anxietate este de trei ori mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, mai precizează CDC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.