Încă două cazuri de infecție cu West Nile în România

În perioada 26 iulie – 1 august, au fost înregistrate încă două cazuri de infecție cu virus West Nile în România, arată cel mai recent raport al  Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În total, de la  începutul lunii iunie și până la 1 august, în România au fost detectate patru cazuri de infecție cu West Nile și un deces din cauza virusului.

Cele patru cazuri au fost semnalate în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti.  Două dintre persoanele infectate se încadrează în categoria 40-49 de ani, iar celelalte două au peste 80 de ani.

 

Situația în Europa

 

La nivel european, raportul Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC) arată că,  între 26 iulie și 1 august, au fost înregistrate 15 cazuri de infecție cu West Nile în Grecia, două în Ungaria, două în România și unul în Franța.

Tot potrivit datelor ECDC, de la începutul sezonului de transmitere și  până la 1 august, cele mai multe cazuri de infecție cu virus West Nile  au fost înregistrate în Grecia (25). România este  a doua ca număr de cazuri (4),  urmată de Ungaria (2 cazuri),  Franța (1 caz) și Italia (1 caz).

Până în momentul de față au fost înregistrate trei decese: două în Grecia, unul în România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.