Raportul INSP privind ”Evoluția pandemiei. Impactul răspândirii variantei Omicron”, prezentat vineri de ministrul Sănătății la Vălenii de Munte

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, vizitează vineri Centrul de Evaluare COVID-19, organizat în cadrul Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte.

După vizitarea centrului de evaluare, ministrul va susține o declarație de presă în cadrul căreia va prezenta și raportul Institutului Național de Sănătate Publică privind ”Evoluția pandemiei. Impactul răspândirii variantei Omicron”, potrivit unui comunicat de presă.

Unitatea medicală face parte din rețeaua națională  a celor peste 230 de Centre de Evaluare și Tratament, în care vor fi tratați pacienții COVID-19 care manifestă simptome ușoare sau medii și care sunt expuși riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.

Orice persoană aflată în această situație se poate adresa, fără trimitere din partea medicului de familie, la cel mai apropiat Centru de Evaluare și Tratament din județul său, unde va beneficia de consultații și tratament ambulatoriu, indiferent dacă dispune sau nu de asigurare medicală. Scopul organizării celor peste 230 de centre de evaluare este de a preveni spitalizările și decesele COVID-19, prin tratarea pacienților în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.