Rata de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 în București a ajuns la 3,46 la mia de locuitori

Rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus a scăzut sub pragul de 3,5 la mia de locuitori în București, la 3,46. Asta înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor. Pentru a se stabili exact măsurile, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat Comitetul de urgență pentru a se analiza situația.

Potrivit prefectului Alin Stoica, este posibil ca restricțiile de weekend să nu mai fie aplicate, însă este necesar acordul autorităților sanitare în acest sens.

”Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine (marți – n.r.) de la ora 0.00″, a declarat Alin Stoica la un post de televiziune.

Astfel, circulația bucureștenilor va fi permisă până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

În cee ace privește  reluarea activității cinematografelor și restaurantelor, în cazul acestora programul nu se schimbă deoarece este necesar ca rata de infectare să coboare sub 3 la mia de locuitori, potrivit prefectului Alin Stoica.

Însă, sălile de sport se pot redeschide.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.