Răzvan Vulcănescu: CNAS a depus probabil cel mai important proiect pentru următorii trei ani

Răzvan Teohari Vulcănescu, președintele CNAS

„Este foarte important să utilizăm informațiile, datele pe care le avem la dispoziție pentru a cumpăra timp și speranță – atât pentru pacienți, cât și pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Asistați de o tehnologie care să funcționeze și să fie optimizată, staff-ul medical ar putea oferi predictibilitate și un tratament personalizat pacienților pe care îi tratează”, a spus Răzvan Teohari Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu ocazia conferinței în care s-a dat startul celei de-a doua ediții a hackatonului pe teme de sănătate Hacking Health 2.0.

„Trebuie să avem capacitatea de a administra mai bine timpul și din punct de vedere al instituțiilor publice. Asistate de un sistem informatic performant, acestea ar putea să ia mai repede deciziile necesare”, a spus președintele CNAS.

 

Digitalizarea CNAS continuă

 

„CNAS a depus probabil cel mai important proiect pe care dorim să îl derulăm în următorii trei ani de zile. Este un proiect cu implicații multiple, care dorește să asigure, prin implementarea unui concept de data mining și business intelligence, capacitatea noastră de a gestiona absolut toate datele medicale pe care le avem în sistem. Dorim să avem capacitatea ca, bazându-ne pe informațiile reale din sistem, să luăm decizii cu privire la necesitățile de modificare legislativă, argumentarea mult mai bună a bugetului și, de ce nu, minimizarea sau eliminarea oricărei tentative de fraudare a sistemului. Sunt proiecte ambițioase, pentru care avem nevoie de toată susținerea”, a declarat Răzvan Vulcănescu.

 

O provocare pentru România

 

Președintele CNAS a profitat de această ocazie pentru a lansa o invitație și o provocare participanților la ediția din acest an a Hacking Health. Cele trei proiecte premiate în cadrul hackatonului vor fi parteneri strategici la promovarea, pregătirea și gestionarea conferinței pe tema e-health pe care CNAS dorește sa o organizeze anul viitor, cu ocazia preluării mandatului președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră.

„Ne aflăm în fața unei provocări pe care România o are la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene începând cu ianuarie 2019. Cred că putem să transformăm o responsabilitate într-o oportunitate. Sectorul IT este o zonă de excelență, cu care România trebuie sa iasă în față”, a mai spus Răzvan Vulcănescu.

 

Hacking pentru sănătate

 

Hacking Health 2.0 este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Est, conform organizatorilor. Hacking Health 2.0 se desfășoară la București, în perioada 3–4 noiembrie 2018, având ca obiectiv generarea de idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie. Soluțiile prezentate își propun să aibă un impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacienților și să aducă plusvaloare sistemului de sănătate din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.