Reacția premierului Cîțu, după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

Premierul Florin Cîțu a reacționat după incendiul izbucnit joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești și spune că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete.

”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a precizat Florin Cîțu.

Totodată, oficialul a menționat că a fost în permanentă legătură cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, și cu seful DSU, dr. Raed Arafat pentru a se asigura că sunt locuri pentru pacienți, 15 dintre ei fiind transferați.

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a mai spus Cîțu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.